Zoeken naar een vorm

Johan ’t Hart,

De Conductors Band speelde tot voor 2020 met professionals en leerlingen en kreeg begin 2018 de kans te spelen bij TEDx. Een jaar van voorbereiding en twee concerten gingen vooraf aan het concert bij TEDx op 31 oktober 2018. Vooral de interactie met het publiek stond centraal. Deze interactie werd ingezet door een presentator/presentatrice. Tijdens deze drie concerten kregen bezoekers de kans in de band mee te spelen en de band te dirigeren.

Op 24 januari 2019 speelde de Conductors Band voor het eerst met een kleine bezetting van professionals én een gastspeler en met een presentatrice. Voor het eerst bestond een deel van het repertoire uit Blues.

Bij het volgende concert (eind maart 2019) speelt een nieuwe gastspeler mee en kiezen wij voor een vorm waarbij de muzikanten zelf (in plaats van de presentator/presentatrice) de interactie met het publiek verzorgen. Dit idee is afkomstig van Leandro Maia uit Brazilië die 24 januari de gast was. Ook krijgt het eigen repertoire van de band iets meer aandacht. Hoe zullen deze nieuwe ideeën uitpakken?