Waarom Moods
Werken met ‘Moods’ levert mij iets op:
- Ik kan eindeloos doorgaan met Moods en er steeds nieuwe aspecten aan vast kan knopen.
- Ik oefen met Moodsprogramma’s in Scratch. Daarbij speel ik geluidsbestanden met Moods af terwijl daarbij improviseer. Dit bevalt mij uitstekend en ik merk dat ik er beter door ga spelen. De groeispurt die ik hierdoor maak, gun ik iedereen en ik gun leerlingen dat docenten hen hierbij op gang helpen. Via de contacten met de opleiding Docent Muziek in Groningen en met de Conductors Band en Vriendelijk orde houden hoop ik dat proces op gang te brengen.
- Mijn eigen mogelijkheden op het gebied van mijzelf uiten vergroot ik met Moods. De vier afbeeldingen van dieren koppel ik aan voor mij nuttige sociale vaardigheden. Ik merk dat ik vrolijker ben (hondje), kan mij goed concentreren (uil), zet plannen meteen om in werkelijkheid (eenhoorn) en kan mijn energie kwijt via hoepel en melodica (specht).
- Moods sluit aan bij het motto van Rapucation: In het onderwijs willen wij een vriendelijke en duidelijke leeromgeving creëren, zodat talenten tot hun recht komen en iedereen kan zijn wie die is. Bekijk bij de site van Vriendelijk orde houden de link naar Energieregulatie. Moods is daar een psychologische component toegevoegd.
- Zowel via muziek, als tijdens het coachen wil ik mijn nieuw verworven vaardigheden graag delen met anderen.
- Moods staan in mijn ogen voor ‘worden wie je bent’. Hieronder een video uit de tijd dat ik als muziekleraar werkte op het Pieter Nieuwland College. Deze film is inmiddels zes jaar oud maar nog steeds de moeite waard om te bekijken. Inmiddels ben ik er achter dat de uitdrukking ‘Worden wie je bent’ van Nietzsche afkomstig is.
- Omdat de Conductorsband ernaar streeft zo min mogelijk woorden te gebruiken, is er meer ruimte voor lichaamstaal en emoties!