Testing the MoodsCarpet

In 1985 publiceerde ik mijn theorie over Moods, vier stemmingen waarin je muziek kunt verdelen. Het vertolken van deze stemmingen is doorgaans het werk van componisten, dirigenten en musici. In 2017 koppelde ik Moods aan Blues. In 2020 maakte ik een ‘User Interface’ waarmee iedereen in staat is de vier stemmingen van muziek op te roepen: MoodsCarpet. Bekijk op de homepage van de Conductors Band de video hoe kinderen ermee spelen: Testing the MoodsCarpet.

Naast het oproepen van een stemming biedt het MoodsCarpet ook volop kansen om te improviseren in welke vorm dan ook, bijvoorbeeld met een instrument, met verhalen en met dans. Zelf heb ik ruimschoots ervaring opgedaan met 25 sets van vier geluidsbestanden die ikzelf heb gecomponeerde en gearrangeerd. Op mijn eigen arrangementen heb ik geïmproviseerd. Bekijk een voorbeeld hiervan op de pagina ‘Tools 4 Moods’: MoodsCarpet-melodica.

De sets geluidsbestanden staan in Scratch-programma’s die iedereen kan openen en bewerken. Lees hier hoe dat in zijn werk gaat. Ook is het mogelijk een nieuw set geluidsbestanden te maken en te plaatsen kopieën van oorspronkelijke programma’s. Verder staat het iedereen vrij om delen van het concept wijzigen: b.v. nieuwe afbeeldingen i.p.v. de huidige eenhoorn, de uil, het hondje en de specht of misschien wil jij wel 6 stemmingen! Op dit moment zoek ik contact met kunstenaars en met hen zoek ik naar nieuwe toepassingen van het MoodsCarpet. Schroom niet mij hiervoor te benaderen.