Stage bij Rapucation

Shermaine Velasco,

Het afgelopen half jaar liep Shermaine Velasco Stage bij Rapucation. Shermaine studeert piano aan het conservatorium van de HkU in Utrecht. Tijdens haar stage heeft zij meegewerkt aan een twee voorstellingen. De ene voor leerlingen van groep 1/2 en de andere voor leerlingen van groep 4 van de ASVO basisschool in Amsterdam.

Evaluatie stage Rapucation

Tijdens mijn stage bij Rapucation heb ik veel inzichten en vaardigheden gekregen wat betreft het overdragen van muziek naar kinderen en ouders. Ik vond het mooi om te zien hoe kinderen gretig voor de klas wilden staan en wilden dirigeren. Muziek is iets wat de meesten vanaf jonge leeftijd al waarderen. Dirigeren geeft kinderen niet alleen de mogelijkheid om zichzelf te uiten in de muziek, maar geeft ze ook meer zelfvertrouwen en vooral plezier. De Conductors Band maakt het mogelijk om mensen op een toegankelijke manier en vanaf jonge leeftijd deel te laten nemen aan het creëren van muziek, zonder dat ze daarvoor al jaren muziekles hebben gehad. Deze manier van muziek maken vind ik een unieke toevoeging aan het huidige muziekonderwijs en hoop dat de Conductors Band zich steeds meer zal uitbreiden naar andere scholen en podia.
Voor mij zijn de “tools” op de website van de Conductors Band erg leuk om op te improviseren voor zowel mijzelf als mijn eigen leerlingen die ik pianoles geef.

Als tip voor de voorstellingen: Ik vind het idee dat het concert en alles eromheen op een eiland plaats vindt, erg leuk voor de kinderen. Daarbij is het liedje “dit is het eiland” een leuke toevoeging aan het eiland.
Wellicht is het een leuk idee om het décor, de attributen op het podium en zelfs de outfits van de Conductors Band (misschien dat ieder lid van de Conductors Band een bepaald personage krijgt) te laten aansluiten op het thema van de voorstelling, zodat de kinderen zich nog beter kunnen verplaatsen in de scène/wereld.