Over ons

Bij de Conductors Band, maken wij, samen met het publiek, muziek met moods en  gebaren. Tijdens een improvisatie kan een speler opstaan en zonder iets te zeggen een aanwijzing geven aan de andere muzikanten. Door op te staan neem je tijdelijk de rol van dirigent/componist op je. Zo maken wij echt sámen muziek.

Voor iedereen is het een fantastisch gevoel om met een simpel gebaar een groep iets te laten doen (Gebaren). Daarnaast is het bij de Conductors Band ook mogelijk om simpelweg op een afbeelding te gaan staan en daarmee de stemming van de muziek te veranderen (Moods).

GebarenMoods

Johan ’t Hart

Tot 2017 werkte ik als docent in de onderbouw van een middelbare school. Gedurende 37 jaar gaf ik jaarlijks muziekles aan 18 klassen. Ik bracht ze met het vak muziek in contact en stimuleerde samenwerking.

Mijn vakkennis op het gebied van muziek, gecombineerd met mijn ideeën over samenwerking publiceer ik op de site conductorsband.com
Mijn stijl van lesgeven als muziekdocent geef ik een vervolg met de activiteiten van de Conductors Band. Deze Band is voor mij een verlengstuk van mijn rol als muziekdocent. Als vormgever van de Conductors Band experimenteer ik met werkvormen waarbij leiding geven en volgen nauw met elkaar zijn verweven. Alle muzikale rollen komen daarbij aan bod wat leidt tot samenwerking!

Davy Raabe

Ik geef samen met Johan les aan kinderen met behulp van de gebaren én ik speel met hem in de Conductors Band waarin zowel de muzikanten als publiek met deze gebaren werken. Deze manier van muziek maken spreekt mij heel erg aan, omdat ik zie hoeveel plezier iedereen heeft. Als we optreden met de band en ook tijdens onze lessen wordt zo min mogelijk gesproken en zoveel mogelijk muziek gemaakt. Daarbij merken wij dat zowel ons publiek waar we voor optreden als de kinderen die wij lesgeven het leuk vinden om met gebaren muziek te maken alhoewel het soms spannend is in het begin. Als snel valt die spanning weg na het maken van de eerste gebaren.

Arjan Anema

Op het Pieter Nieuwland College kreeg ik muziekles van Johan ’t Hart. Ik speelde in die tijd gitaar bij alle voorstellingen. Nadat ik van school was,  nodigde Johan mij uit om mee te blijven spelen. Ik ben werkzaam in de ICT en help de Stichting Rapucation op dat vlak. Ik speel bas in de Conductors Band en heb samen met Johan en Davey onlangs het album ‘Classic Blues’ opgenomen.