Voordoen

Met dit gebaar kondig je aan dat je iets voor gaat doen, wat je de groep, of een muzikant, later zult vragen te herhalen.

Instructies voor de uitvoer

Doe je handen in elkaar en houd ze naast je wang. Doe dan als dirigent iets voor. Wat je hebt voorgedaan is nu een sample. Pas bij het startgebaar doen anderen jouw voorbeeld na. Je kunt vaker het startgebaar maken, dan hoor je steeds opnieuw jouw voorbeeld terug.

Deze combinatie van gebaren is speciaal bedacht voor de Conductors Band.

Voorbeeld 1

De dirigent gebruikt eerst het Voordoen gebaar, zegt dan een los woord, en nodigt vervolgens de muzikanten uit om dit woord na te zeggen met het Start gebaar

Voorbeeld 2

De eerste dirigent maakt weer het Voordoen gebaar en vervolgens gebruikt hij meerdere keren achter elkaar het Start gebaar.

De tweede dirigent zingt na het Voordoen gebaar hele zinnen voor en vraagt met het Start gebaar de muzikanten die zinnen te herhalen.

Voorbeeld 3

Bij dit voorbeeld herhaalt de dirigent het patroon een aantal keer zodat de muzikanten het patroon goed in zich op kunnen nemen. Pas na het startgebaar beginnen de muzikanten met het imiteren van het patroon.