Twee achtste noten

Met dit gebaar geef je twee achtste noten aan. Bij een meerkeuze-vraag geef je aan dat je kiest voor optie 2.

Dit gebaar (2) is onderdeel van een serie van vijf gebaren (0,1, 2, 3 en 4) waarmee je met een code een ritme kunt samenstellen. Bekijk twee applicaties waarmee je een ritme kunt noteren in een driekwartsmaat of een vierkwartsmaat. Bekijk ook de app ‘In Tempo‘ die kan beoordelen op welk niveau jij een ritme kunt uitvoeren.

Dit gebaar is speciaal bedacht voor de Conductors Band.

Instructie voor de uitvoer

twee achtste noten

Breng twee gestrekte handen verticaal naast je oren en sla ze dan kort en gecontroleerd naar beneden ter hoogte van de borst, als een soort hamerslag.

Voorbeeld 1

In het eerste deel van het filmpje toont de dirigent de code: 2 2 0 0. Daarna tikt de dirigent vier tellen af. Omdat het ritme direct aansluitend herhaald wordt ontstaat een 4/4 maat.

In het tweede deel toont de dirigent de code: 2 2 1 0. Daarna tikt de dirigent vier tellen af. Omdat het ritme direct aansluitend herhaald wordt ontstaat een 4/4 maat.

Voorbeeld 2

Eerst vraag de dirigent spelers via een code allemaal hetzelfde te spelen. Vervolgens vraagt de dirigent één voor één de spelers een eigen invulling bij het ritme te maken met het ‘start’ gebaar.