House in New Orleans – The Animals

Blues in C, geïnspireerd op ‘House in New Orleans’ van The Animals. Scroll omlaag naar ‘Moods’ om verschillende energievariaties op deze compositie te beluisteren.

Blues In New Orleans op Spotify uitgevoerd door de Conductors Band

House in New Orleans – The Animals

Bij deze video een uitvoering van House in New Orleans door The Animals.

Overeenkomsten: Zowel het origineel als de bewerking staan in een 6/8 maat.

Video met bewerking tot blues

In deze video zie je een blues-bewerking van het nummer House in New Orleans. Bij deze video hoor je vier keer een ‘Blues’ akkoordenschema in deze vorm: A B A B.

A = Begeleiding – Zie bladmuziek onderste twee balken van elk systeem.
B = Melodie met akkoorden – Zie bladmuziek bovenste balk van elk systeem.

Verschil: het tempo van het origineel is hoger dan dat van de bluesbewerking. De toonsoort van het origineel is A mineur, de bewerking staat in C. De melodie van de bluesbewerking is een omspeling van de oorspronkelijke melodie (met versieringen).

Akkoordenschema

Eenvoudig blues schema

C C C C
F F C C
G F C C

Bluestoonladders om op te improviseren

C, (D), Eb, E, G, A (majeur)
C, Eb, F, (F#), G, Bb (mineur)

Bladmuziek

Download de PDF met bladmuziek van deze bewerking tot blues. Download bijbehorende bladmuziek gebaseerd op een octotonische toonladder.

Over het Blues Project

Het Blues Project stelt individuele muzikanten in staat om de Blues te onderzoeken in alle toonsoorten en met verschillende maatsoorten én met verschillende ‘Moods’.

Bekijk alle composities van het Blues Project.

Moods/Stemmingswisselingen

Scratch programma met Moods van dit nummer House in New Orleans. Dit programma opent ook als je klikt op het onderstaande plaatje. Lees meer over het gebruik van dit programma bij Tools 4 moods.
Het programma bevat maximaal 50 mb aan geluidsbestanden met ‘moods’ (verschillende stemmingen van hetzelfde stuk muziek) en een metronoom. Met dit programma maak je crossfades tussen vijf geluidsbestanden:
– een klinkende ‘mood’. Deze maakt een fade-out,
– en een nieuwe ‘mood’. Deze maakt een fade-in.

Onderaan links het origineel van ‘House in new Orleans’ uitgevoerd als speeldoos en onderaan rechts een dierengeluid om te raden.