Didactiek en de Conductors Band

Johan ’t Hart,

Op deze site van de Conductors Band kun je bij ‘Moods’ kiezen tussen muziek met vier verschillende stemmingen. Elke stemming (Mood) heeft een ander energieniveau. Beluister voorbeelden op deze site

De theorie van Moods bedacht ik al in 1980. Deze muzikale theorie van ‘Moods’ is nu gekoppeld aan didactische toepassingen. Bij de pagina Reguleer je energie op de site van Vriendelijk orde houden lees je hoe je tijdens je lessen jouw eigen stemming kunt beïnvloeden en lees je over hoe je de stemming van je leerlingen kunt beïnvloeden.

Als je aan de slag gaat met energieniveaus, is snel duidelijk dat je een te hoge energie of een te lage energie kunt hebben. Dat heeft dan niet alleen met muziek te maken maar ook met psychologie en bijvoorbeeld traumatisering.

Lees bij Reguleer je energie meer over de psychologie achter de theorie van ‘Moods’ en lees hoe jij en je leerlingen kunnen helpen bij het wisselen tussen stemmingen.

Als voorbeeld muziek om bij in slaap te vallen.

Bij slaap speelt energieniveau een rol. Deze video helpt je je energie los te laten. (Zowel de Conductors Band als Vriendelijk orde houden zijn een initiatief van de Stichting Rapucation)